2014. november 8., szombat

Pizza teljes kiőrlésű lisztből

Sziasztok!

Már jó ideje, hogy először megcsináltam ez alapján a recept alapján a pizzát. Egyrészt egészségesebb, másrészt laktatóbb, harmadrészt pedig sokkal jobban ízlett is, mint a sima fehér lisztes receptek.


Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 cs élesztő
- 1 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- kb 2 dl víz

A hozzávalókat egy tálba tesszük, összekeverjük, és hagyjuk egy fél órát pihenni. Amíg a tészta pihen, megcsináljuk a szószt (tejfölös és paradicsomos szósszal is nagyon finom) és felvágjuk a feltétnek valót.

A tészta egyébként kicsit nehezebben kezelhető, mint fehér liszttel, ha nagyon ragacsos, én szoktam még hozzá tenni lisztet, illetve a tepsit is nagyon alaposan kilisztezem.

Miután a tésztát kinyújtottuk (én a tepsiben szoktam egy ilyen kicsi nyújtóval), megkenjük a szósszal, rátesszük a feltétet, és kb 20 perc alatt, előmelegített sütőben megütjük. És már lehet is enni. :]

Ti hogy álltok a teljes kiőrlésű lisztekkel?  Szoktatok otthon kísérletezgetni velük?

Köszönöm a figyelmet, kellemes estét!

4 megjegyzés:

  1. Posztolj még ilyeneket, aztán ne csodálkozz, ha dörömbölök az ajtón :D

    VálaszTörlés
  2. Én már csak teljes kiőrlésű liszttel sütök-főzök. Pizzát ugyan még nem készítettem, de ami késik, nem múlik :) Nagyon guszta lett ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :]
      Én még nem CSAK azzal főzök, mert bár bepróbáltuk, hogy csak ilyeneket eszünk, egyikünk gyomrának sem volt túl jó, így abban maradtunk, hogy egyelőre ilyen átálló időszak van. Inkább szépen apránként :]

      Törlés