2014. április 10., csütörtök

Serpenyős Pizza - Recept

Sziasztok!

Még a szülinapi bejegyzésben kérdeztem, miből látnátok szívesen többet/kevesebbet, és elég sokan írtátok, hogy örülnétek több receptnek.
Mint már írtam azt többször is bosszankodva, a mostani sütőnket nagyon utálom, mert nem süt rendesen, ellenben égeti a kajákat. Múltkor viszont találtam egy serpenyős pizza receptet, amit aztán meg is csináltam. Sajna az eredeti receptet már találom, de nem is akkora gond, mert az annyira nem lett jó, mint a 2. adag, amin kicsit változtattam.

Hozzávalók a tésztához:
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 1 tojás
- 4,5-5 evőkanál liszt
- só

Tényleg nagyon egyszerű, csak összekeverjük a hozzávalókat egy tálban, ha nem elég a liszt mert túlságosan ragad a tészta, még egy picit teszünk hozzá, kis olajat hevítünk a serpenyőben, majd beleöntjük a tésztát úgy, hogy szépen elterüljön. Az eredeti recept úgy írja, hogy fedjük le a serpenyőt, én ezt nem tettem meg, de így is nagyon finom volt.
Pár perc után rákentem a feltétet, az elsőnél paradicsomos volt, a másiknál - ami a képen látható - pedig tejfölös alap volt, ezután jött rá a szalámi, hagyma, kukorica, és végül a reszelt sajt, és hagytam szépen átsülni kis lángon az egészet.



Az első picit macerás volt, de a másodiknál már rájöttem, hogy a titok nyitja az, hogy ne legyen túl vastag a tészta és tényleg kis lángon kell sütni, hogy átsüljön, de ne égjen meg.

Nekem nagyon ízlett, még biztosan fogok ilyet csinálni.
Ti próbáltatok már serpenyős pizzát sütni? Ha igen, hogy vált be?

Köszönöm a figyelmet, szép napot!

6 megjegyzés:

  1. Úgysincs ma mit ennem... hm-hm... tuti kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
  2. Miért kínzom magam késő este???! :D De megenném...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt nem tudom, de akár hétvégén meg is csinálhatnád, mert elég hamar megvan :]

      Törlés