2014. április 11., péntek

Pénteki kedvencek - Lazacfogás Jemenben

Sziasztok!

Lassan két hete, hogy végre megnéztem a Lazacfogás Jemenben című filmet. Igazából közel egy éve a gépen csücsült, arra várva, mikor nézem már meg. Egyszer el is kezdtem, de végül nem néztem meg.
Mivel nagyon szeretem Ewan McGregor-t és mondhatni, az összes film tetszett, amit láttam eddig, végül ennek is nekiálltam.Fred (McGregor) egy halászatspecialista, aki egy napon különös, már-már nevetséges felkérést kap egy sejktől, meg kellene honosítania a lazachalászatot Jemen kiapadt folyómedreiben.
A sejk hisz benne, hogy ha ez sikerül a hazájában, azzal elősegíti a spirituális felemelkedést és a békét.
Fred végül elfogadja a felkérést, különben kirúgnák a munkahelyéről. Megszokott kis életét kell felrúgja, de eleinte nem is hitte, hogy ez nem csak átmeneti állapot lesz. Harriet lesz a munkatára, akivel először nem igazán akar megbarátkozni. A nő épphogy összejött egy férfival, ám katona lévén teljesítenie kell szolgálatát. Már kezdődik a közös munka, Amikor Harriet magába zuhan, mert a katonát eltűntté nyilvánították.
Innentől kezdett számomra egyre érdekesebbé válni a történet számomra, és bár romantikus vígjátéknak írják, szerintem ebben a filmben sokkal de sokkal több van egy szimpla romantikus vígjátéknál.
Persze vannak benne vicces jelenetek is, és ha kicsit jobb lelki állapotban nézem, talán még mosolyogtam is volna rajtuk, de vannak benne igazán elgondolkodtató jelenetek és kérdések is.

Többesélyes volt a vége, bár azért az történt, amit vártam, így volt jó szerintem, ahogy véget ért.

Ti láttátok már ezt a filmet?
Ha igen, hogy tetszett? Ha nem, meg fogjátok nézni?


Köszönöm a figyelmet, szép estét és kellemes hétvégét!

2 megjegyzés:

  1. Én láttam. Nekem ez a film kisebb kínzás volt... többet nem nézem meg

    VálaszTörlés