2014. április 16., szerda

Párizsis melegszendvicskrém

Sziasztok!

Már jó ideje váratott magára ez a recept, bár ezt is kicsit magamra alakítottam. Sütőben írták a sütést, de a már ismert okok miatt a minigrill mellett döntöttem, így is legalább olyan finom szerintem az összes melegszendvics.
Én leginkább amúgy is melegszendvicseken élek, így szeretem váltogatni a krémet, a feltétet, ez pedig egyszerűnek és finomnak tűnt. És így is lett. :]

Hozzávalók, ahogy én készítettem:
- 2 főtt tojás
- 2 dl tejföl
- 25 dkg párizsi (rúd)
- 1 fél fej lilahagyma
- 1 szál újhagyma
- 20 dkg sajt
- mustár
- majonéz
- só, bors és vegeta

A két tojást felaprítottam, én úgy szoktam, hogy a tojásszeletelőbe kétszer teszem bele, így kis csíkok lesznek.
Ezután kb 3-4 mm-es kis kockákra vágtam a párizsit, a hagymákat is apróra vágtam, a sajtot pedig a nagyobb reszelő résszel reszeltem le. Az egészet összeöntöttem egy tálba, hozzáadtam kb. 2 dl tejfölt, kb. 1,5 evőkanál mustárt és ugyanennyi majonézt, valamint ízesítettem egy kis sóval, borssal és pici vegetával.
Jól összekevertem és hűtőbe tettem, hogy kicsit érjen, majd pár órával később a kenyérszeletekre kentem, és 220 fokon megsütöttem.


Nagyon nagyon finom, és elég laktató, így szerintem kevés emberre bőven elég a fél adag is, viszont két étkezésre elfogyott, másnapra semmi baja nincsen.

Nektek van kedvenc házi melegszendvicskrém receptetek?

Köszönöm a figyelmet, kellemes estét!

6 megjegyzés:

  1. Hát most nagyon éhes lettem... :D Én ennek egy butítottabb változatát szoktam készíteni. (A szoktam túlzás... :D De régen sokszor kaptam ezt vacsira. :3) Én csak sajtot reszelek, összekeverem tejföllel és kockára vágott párizsival és azt kenem a kenyérre. :) De ez így még jobban hangzik. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hagyma meg a picike mustár és majonéz úgy feldobta, szerintem mostanában rá fogok szokni :D

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki! Tuti kipróbálom a hétvégén. :)

    VálaszTörlés