2014. március 22., szombat

Pénteki Kedvencek - Archer

Sziasztok!

Nagyon sok rajzfilmsorozatnál volt az, hogy tök unszimpi volt, aztán valahogy egy idő után durván rákattantam. Ilyen volt a South Park, a Family Guy vagy a Futurama is. És az újabb nagy kedvenc az Archer. Bevallom, eleinte annyira zavart a kivitelezés, mármint hogy nem is rajzolt, nem is teljesen olyan, mint az animált filmek, hogy mindig elkapcsoltam. Aztán mindig, de tényleg mindig belefutottam este, így ott is hagytam a tévét, most pedig eljutottam a rákattanásig, tehát leszedtem, és az első évadot tegnap és ma le is daráltam..


A részek kb. 20 percesek, és mint minden ilyennél, az alap sztori itt is megvan. Adott egy titkos ügynökség, az ISIS, Sterling Archer - fedőneve Hercegnő :D -a főszereplő, aki az ügynökség vezetőjének lelkinyomoronc, de mégis elkényeztetett fiacskája, aki mellesleg elég nagy csajozógép. Ő is és az anyja, Malory is eléggé szereti az alkoholt. Lana a nagymellű fekete szuperügynök, aki nem mellesleg évekig Archer-rel járt. A mostani pasija, Cyril szintén ott dolgozik, csak a könyvelésen, amolyan tipikus lúzer típus, mégis megcsalja Cheryl-lel, a titkárnővel, aki egyébként betegesen imádja, ha fojtogatják.


Ezen kívül ott van még Pam, a duci HR-es, a fő pletykafészek, ha bármit megtud, azonnal világgá kürtöli, illetve vannak kemény húzásai, és fura dolgok a múltjából.
Dr Krieger a beteges feltaláló, akinek virtuális barátnője van, az utolsó fix főszereplő pedig Ray, a meleg ügynök, Lana mellett ő tud leginkább reálisan gondolkozni.
Akit még érdemes megemlíteni, mert minden epizódban szerepet kap, az Woodhouse, Archer inasa, a volt drogos öregember, akit mindig megszégyenít és megfenyeget.

Rajtuk kívül van több visszatérő fontos mellékszereplő is, de azért nem akarok minden poént lelőni. Kivételesen a szinkronizálásra is azt mondom, hogy teljesen jól van eltalálva, rengeteg vicces jelenet van benne, mellette pedig jó néhány abszurd helyzet is.


Ti ismeritek? Ha igen, szeretitek vagy sem?

Köszönöm a figyelmet, jó éjszakát!

4 megjegyzés:

  1. Az utóbbi időben erősen ráfüggtem erre a sorozatra. Főleg a dumák tetszenek benne. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam annyira kedvenc, amikor kérdezik, hogy "nem akarod vagy nem tudod megoldani?" és a válasz: "SEM-SEM!" :D

      Törlés