2013. augusztus 11., vasárnap

The Shopping TAG

Sziasztok!

Már rég volt TAG-es bejegyzés, és mostanában ez a Shopping TAG eléggé sok blogon jelen volt, így gondoltam, én is kitöltöm, hátha érdekel Titeket is.

1. Van olyan sminkmárka, amit egy időben sokat használtál, de ma már szinte eszedbe sem jutna utána nyúlni az üzletben?
- Ha van, akkor annyira nem jut eszembe, hogy most sem, a Miss Sporty-val voltam így egy ideig, de mostanában szerintem belehúztak.


2. Ha a piacon találsz egy ügyesen lemásolt "márkás" táskát hihetetlenül jó áron, akkor megveszed?
- Nem járok piacra, és általában nem márkás táskákat veszek, ez nálam kicsit olyan, mint a tornacipők, ugyanannyi idő alatt képes vagyok elnyúzni az eredetit...


3. Szoktál kozmetikumot, parfümöt ajándékba vásárolni másoknak?
- Nem, nem és NEM! Kivéve, ha barát/barátnő kifejezetten azt kéri, hogy X terméket szeretné megkapni. Ennek egész egyszerű oka van, ha én kapnék úgy, hogy nem én kérem, akkor az első mondatom ez lenne parfümnél: "Na mi van, büdös vagyok?!" Persze egy-egy szemceruza vagy lakk mindig belefér, de ha már azt veszek, veszem a fáradtságot, és személyre szabottan keresem. (Ezt el is várom..)

4. Van olyan holmi amit betegesen gyűjtesz, függetlenül attól, hogy kitudod e használni?
- Szerintem nincs, sok a sminktermék és a körömlakk, de a felét nyertem/kaptam, nem pedig magamtól vettem, de ha nagyon akarok találni ilyet, akkor a különleges nyalókák azok, amiket gyűjtök, és az életben nem lesz hasznuk, csak gyűjtöm őket, mert szépek. :]

5. Inkább tervezgetős vagy spontán vásárlónak tartod magad?
- Mindig inkább tervezgetős voltam, mostanában kezd rám törni a "Why not?!" érzés, ha úgy adódik. Azt mondják, minél idősebb az ember, annál merevebb, nekem meg most kezd jobban tetszeni a spontaneitás.

6. Vettél valaha drágább dolgot, amit utólag nagyon megbántál?
- Szerencsére erre nem volt még példa. Csak olyan drágább dolgot veszek, amiről tisztáztam, hogy nem fogom megbánni. Ha pár óra kell, akkor annyi, ha pár nap, akkor pár nap, de szeretem tudni, hogy amit megvettem, nem fogom bánni.

7. Szoktál lelkiismeret furdalást érezni egy-egy shopping után?
- Szinte mindig... Aztán "Na jó, ezt megérdemeltem." kijelentéssel tisztázom magamban a dolgot. Bár mostanában az van nálam, hogy "nem kell semmi, nem kell semmi", aztán rájövök, hogy ez is kell meg az is, meg amaz is, megveszem, aztán hetekre elvagyok velük.

8. Kérdeztél már meg vadidegeneket vásárláskor, hogy szerintük jól áll-e neked az amit éppen próbálsz?
- Nem, maximum az eladót, jobban szeretem egyedül eldönteni, ha egyedül nem megy, akkor meg inkább olyan embert kérdezek meg, akiről tutira tudom, hogy minden hátsó szándék nélkül, jó indulattal mondja el a véleményét.

9. Ha az utcán megpillantasz egy lányt hihetetlenül szép cipővel a lábán, le mered szólítani megkérdezni, hogy hol vette a cipőjét?
- Nem szoktam, de ha nagyon úgy lenne, megtenném.

10. Vittél már vissza nem tartós fogyasztási terméket az üzletbe azért, mert nem azt kaptad, amire vártál?
- Általában előbb utánanézek a dolgoknak, olyan volt már, hogy benéztem valamit, és sűrű elnézések közepette megkértem az eladót, hogy még nem bontottam ki, csak otthon tűnt fel, hogy nem ezt akartam, legyen szíves kicserélni.

11. Ha egy üzletben udvariatlanul bánnak veled, panaszt teszel, terjeszted az infót vagy nem tulajdonítasz neki nagy jelentőséget?
- Ha nagyon bunkóznak, vagy próbálnak átverni, akkor azért ki szoktam állni magamért, az évek meg a rutin, mondhatnám, de inkább csak meguntam, hogy ezt sokszor próbálják eljátszani... Panaszkönyvbe sosem írtam, de ha úgy van, nem kell félteni, visszaszólok.

12. Tervezel most valamilyen nagyobb összegű kiadást? 
- Nem tervezem, de ha tehetném, nyilván tenném... :]

13. Ért már valamilyen kínos szituáció vásárlás közben? 
Hm, gyakran beégetem magam, nem feltétlenül csak vásárláskor. Egyébként legutóbb csütörtökön, bár élelmiszert vásároltam csak..

14. Hol vásárolsz a leggyakrabban?
Régebben turikba jártam elég sokat, sminkcuccok terén pedig a Rossmann, aztán egy időben minden kimaradt, mostanában meg amerre járok éppen.. :]

Köszönöm a figyelmet, további szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése