2012. október 23., kedd

Virslis Kiflik

Sziasztok!

Nem titok, hogy szeretek sütögetni, a párommal meg egyenesen imádok, de már egy ideje nem sütögettünk, én meg egy hónapja rágtam a fülét, így tegnap végre virslis kifliket csináltunk, szokás szerint nem túl lelkesen, de annál kedvesebben segített. :]


Amennyire nem szépek, annyira finomak, vagyis voltak, mert tegnap elfogyott az összes - na nem ketten ettük persze.

Ez is egy jól variálható recept, a tészta az alapja, onnantól lehet pl zöldséget vagy akármilyen husit vagy sajtot beletenni. 

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl étolaj
- 1 ek. só
- virsli
- egy tojás sárgája a kiflik tetejére

A meglangyosított tejbe beletesszük az élesztőt, majd az összes hozzávalót beledolgozzuk egy tálba. Ha tészta állagú, 15 percig pihentetjük.
Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, majd ezeket 8-8 felé vágjuk. (mi ezt is úgy csináltuk, hogy legyenek kisebb és nagyobb virslik, ez csak ízlés kérdése.)

Minden tésztát megtöltünk, mi virslit tettünk beléjük, illetve pár darabba pizzakrém is került.
Igaz, kiflinek van írva, de van ami batyunak sikeredett, ahogy éppen kezemre állt. Ha a kifliket a kilisztezett tepsire rátettük, egy tojás sárgájával (én ezt általában nem tojássárgájával csinálom, hanem simán egy felvert tojással) megkentem a tetejüket.

175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 15-20 percig sütjük.

És kész is, hamar meg van, finom, és szerintem nem olyan nagyon drága.

Ti hogy álltok a sütikkel? Sós vagy édes? Esetleg mindkettő? :]
Milyen sütiket csináltatok mostanában?

Köszönöm a figyelmet, szép estét Nektek!

18 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták lettek a kiflicskéitek :) Nincs is jobb a közös sütésnél (főzésnél - a párom inkább ezt részesíti előnyben, ha közös tevékenységről van szó :)) A recept is egyszerű és tényleg jól variálható. Én a 7végén hiperaktív voltam sütés terén : http://rekablogol.blogspot.hu/2012/10/mert-sutni-jo.html és http://rekablogol.blogspot.hu/2012/10/penteki-terulj-terulj-asztalkam.html
    Ha gondolod nézd meg én miket sütöttem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úristen, a pilóta milyen guszta, meg a vaníliás karika is. Utóbbit szoktunk csinálni, bár általában minden formában, csak nem karikára :P

      Törlés
  2. Inkább sós, nagyon kevés édes sütemény van, ami tetszik. :) Én pizzás csigákat készítettem még júliusban, de tök jó lett, barátom be is verte az egészet egy húzásra.... :D Gondolom 2 tepsi nálatok se lehet elég.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is nagyon finom, hát ez ilyen másfél tepsi lett, de délutántól estig el is fogyott :D

      Törlés
  3. Ebből most meg tudnék enni néhány darabot :-)
    Én is szeretek kelt tésztát csinálni! Mostanában úgy készítem, hogy nagyobb adag tésztát kelesztek és egy részét lefagyasztom, hogy később a sütőből kivéve egyből süthessem is (így hamar elő tudok kapni finomságot, ha az Ember éhes :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm, ez nem is rossz ötlet, tesóm is így szokta :]

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Én is :]
      Sőt, régebben pizzás muffint is csináltam, az is nagyon fincsi :]

      Törlés
  5. Nekem is meg van ez a recept ! Régen csomószor sütöttem ilyen kifliket :D mostanában lusta vagyok és bolti leveles tésztát használok helyette :(.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sosem szoktam ilyenekhez boltit használni, bár az is finom, de így valahogy olyan igazi "otthoni" íze van :]

      Törlés