2012. március 9., péntek

Pénteki kedvencek - Rescue Me! - Ments meg!

Sziasztok!

Ismét eltelt egy hét, péntek van, így a már bemutatott sorozatok közül választottam egyet. Ez Pedig a Rescue Me! című sorozat.


Az amerikai sorozat premierje 2004. júliusában volt.
 A 62-es New York-i tűzöltók csoportjának életéről szól 2011. 09.11. után. 

Főszereplők:

- Gavin család:

- Tommy Gavin (Denis Leary):
A sorozat főszereplője, a 62-es egységnél szolgáló tűzoltó. A 09.11. után komoly lelki sérülései keletkeztek, mivel unokatestvérét, Jimmy Keefe-et is elvesztette, a férfi gyakran megjelenik Tommynak, főleg ha iszik, ami nem túl ritka eset. Tommy ugyanis alkohol - és gyógyszerfüggő. Emellett nagy nőcsábász, de mindig újra összekeverednek a feleségével, Janet-tel.- Janet Gavin (Andrea Roth)
Tommy felesége, a kettejük közti kapcsolat egyáltalán nem felhőtlen, veszekszenek, különválnak, újra egymásra találnak, és ez így megy nagyon sokáig... Fiúk, Conor meghal egy ittas vezető által okozott balesetben, ezután a nő antidepresszánsokat kezd szedni. A későbbiekben egy különválás során Janet összeköltözik Tommy testvérével, Johnny-val, akitől születik egy gyermek is. - Conor Gavin (Trevor Heins): 
Tommy és Janet legkisebb gyermeke, meghal egy ittas vezetés miatt. A fiú később Tommy "látomásaiban" megjelenik a férfi bűntudata miatt, hiszen rá is jellemző az ittas vezetés.- Katy Gavin (Olivia Crocicchia): 
Gavinék kisebb lánya, eleinte bűbájos kislány, de ahogyan nő fel, egyre inkább átlátja a család helyzetét, egy idő után bentlakásos iskolába megy, és szó szerint letagadja a szüleit, kitalált történetekkel szórakoztatja az iskolás társait.- Colleen Gavin (Natalie Distler ): 
A legnagyobb Gavin-lány, lázadó kamasz, eleinte "csak" több vasat tart a tűzbe, majd leszbikusnak mondja magát, de ez hamar el is múlik. Le sem tagadhatná kinek a lánya, tini kora végére masszív alkoholistává válik, eleinte egy együttes frontemberével kavar, apját nyúlja le pénzzel, majd összejön Tommy egyik munkatársával, "Fekete" Sean-nal.- Jimmy Keefe (James McCaffrey): 
Tommy halott unokatestvére, aki gyakran megjelenik a piálások alkalmával Tommynak, próbálja egyengetni a férfi életét, több-kevesebb sikerrel, mondhatni, Tommy lelkiismerete.-Tűzoltók:

- Tommy Gavin

- Franco Riviera (Daniel Sunjata):
Az első évadban Tommy legjobb barátja, a tűzoltóság szépfiúja, ezzel tisztában van, és általában ki is használja a dolgot. Tommy egy időben féltékeny rá, mert azt hiszi, kikezdett Janet-tel, bár tény, tetszettek egymásnak, mégsem történt semmi közöttük, ugyanis Franco tiszteletben tartja az íratlan szabályt, miszerint egy barát/családtag nőjével nem kezdünk ki...


- Sean Garrity (Steven Pasquale):
Nos, Garrity nem az eszéről híres, és még csajozásban sem jeleskedhet. A harmadik évadban elveszi Tommy nővérét, Maggie-t, akiről kiderül, hogy nem igazán illenek össze, majd el is válnak... - Mike Silletti (Michael Lombardi):
Az újonc beilleszkedése a csapatba nem éppen zökkenőmentes, Garrity-vel jól el vannak, bár talán még nála is butább. A csajozás nem nagyon megy neki, később fiúkkal is van dolga állítólag. - Bart "Sötét Sean" Johnston (Larenz Tate):
A csapat legújabb tagja, azért szervezték be, hogy jobb legyen az egység kosárlabda csapata. Tommy kivételével mindenki bírja a srácot, ám egy idő után még ő is egészen megkedveli. Összejön Colleen-nal a nagyobb Gavin-lánnyal, később el is jegyzi.-Kenny Shea / Lou (John Scurti):
Elvált feleségétől, majd több nővel is kapcsolatba keveredett, prostikkal is. A csapat filozófusa, amekkora ő maga, akkora a szíve is. Szinte állandóan eszik, ebből később bajok is lesznek az egészségére nézve.


- Jerry Reilly (Jack McGee):
Az első három évadban ő a parancsnok a tűzoltóságon, a negyedik évadban infarktusa miatt visszavonul, majd irodai munkát kap.


A többiek inkább mellékszereplőnek mondhatóak, de néhányat megemlítenék:

- Sheila Keefe (Callie Thorne):
Jimmy Keefe felesége, Jimmy halála után sokszor köt ki nála Tommy, talán egymásra támaszkodva vígasztalják magukat. 

- Damien Keefe(Michael Zegen): 
Sheila és Jimmy fia, rendetlen kamasz, később csatlakozik a tűzoltókhoz.

- Maggie Gavin (Tatum O'Neal):
Tommy alkoholista húga, folyton bajt csinál magának, illetve másoknak is.

- "Teddy Bácsi" (Lenny Clarke):
Nem meglepően alkoholista, Tommyék bácsikája. Őrült fazon, börtönbe kerül, majd kijön, és habzsolja az életet. Később megpróbálja megölni Tommyt.

- Mickey Gavin (Robert John Burke):
A sorozat elején pap, aztán lemond "tisztségéről" és beáll a piások közé... 

Ők volnának a legfontosabb szereplők.

A szereplők bemutatásából egy hülye szappanoperának tűnhet... DE. Regneteg humor, szarkazmus és irónia van benne, kicsit mintha a világot akarnák kifigurázni, erős ránagyítással a problémákra, már-már nevetségesen előadva azokat. 
A drámától a tragikus eseményeken át a komikusig, MINDEN van benne, kicsit izgulós is, engem nagyon megfogott. Persze, 5 évad után már kicsit vontatott,de szinte minden sorozattal így vagyok 5-6 évad után, viszont képtelen vagyok nem végignézni ha már elkezdtem.

Ti ismeritek a sorozatot, esetleg szeretitek is?

Köszönöm a figyelmet, tudom elég hosszúra sikeredett, de szerettem volna kicsit jobban bemutatni az egyik nagy kedvencem.

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek és jó bulizást/pihenést, én holnap délelőtt dolgozom, így valószínűleg délután/este, de kikerül egy bejegyzés mindenképp, méghozzá egy körmös, amiért most nagyon odavagyok. :]
Emellett ha minden jól megy, és sikerül beszerezni, most, hogy le lett vágja a vajam, és már szebb, szeretném elkezdeni a ricinusolajas hajprojektet is, de előtte még lesz azért hajas bejegyzés. :]

Szép estét Minden kedves Olvasómnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése